Premijera zavodljivog filma “Devet”

0

 

Priča o ljubavi, snovima, radosti, umetnosti i inspiraciji zasnovana je na Oskarom nagrađenom filmu Federika Felinija “8 i po”, po kome je prvo nastala brodvejska predstava “Devet” 1982. god, a zatim i rimejk 2003. godine sa Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi.

Ideja se rodila kada su reditelj Rob Maršal i producent Harvi Vajnstajn počeli da tragaju za ostvarenjem koje bi bilo na tragu filma “Čikago”, priči o eri prohibicije koja je unela revoluciju u čitav koncept proširivanja drame sa muzikom i plesom, koji je osvojio šest Oskara, uključujući i Oskara za najbolji film.

 

Pre filma “Devet” Maršal je snimio dramu “Memoari jedne gejše”, zasnovanu na knjizi Artura Goldena, koja je osvojila tri Oskara.

U filmu “Devet” dominiraju najpoznatije holivudske glumice – Nikol Kidman, Marion Kotijar, Džudi Denč, Penelope Kruz, Kejt Hadson, Sofija Loren, kao i poznata pevačica Fergi – u ulogama žena koje okružuju slavnog reditelja iz 60-tih, Gvida Kontinija (Danijel Dej Luis), istovremeno ga iskušavajući, svaka na svoj način, u momentu kada je on na ivici da napusti snimanje svog novog filma “Italia” suočavajući se sa umetničkom i životnom krizom.

Uporedo sa domaćom premijerom filma “Devet”, u prodaji će se naći i soundtrack filma u izdanju "Universal Music Serbia" za "Geffen Records". Ovaj soundtrack predstavlja 12 numera iz filma na kojima se prvi put čuju glasovi nekih od ovih velikih glumačkih zvezda, kao i četiri bonus numere koje potpisuju "Noisettes", Griffit Frank i duet Fergie & Will.i.am [The Black Eyed Peas].

Penelope Kruz u filmu izvodi numeru “A Call From The Vatican”
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here