Tanjug
Premijerka Srbije Ana Brnabić

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće sutra na GovTech samitu u Parizu.

Premijerka Brnabić govoriće o iskustvima Srbije u primeni elektronskih servisa i usluga i sticanju poverenja građana kada je digitalizacija javnih servisa u pitanju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

GovTech samit okuplja veliki broj inovatora, državnika, predstavnika međunarodnih organizacija, direktora i osnivača tehnoloških kompanija, kako bi zajedno preispitali uslove i videli kako vlade mogu funkcionisati u novoj tehnološkoj eri.

Predsednica Vlade Srbije je pozivom za učešće na samitu, još jednom prepoznata kao jedan od međunarodnih lidera u digitalizaciji i transformaciji privrede, u pravcu neophodne inovativnosti u doba 4. industrijske revolucije, navodi se u saopštenju.

Samit u organizaciji tehnološkog startapa PUBLIC, uz podršku francuskog predsednika Emanuela Makrona, gradonačelnice Pariza Ane Idalgo i Evropske komisije, prilika je za zvaničnike, javne službenike, start-apove, inovatore i investitore, da razgovaraju o različitim aspektima uticaja tehnologije na svet i društvo i povežu se sa ciljem poboljšanja javnih usluga za građane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here