Printscreen/TV Happy

Ljiljana Bulatović Medić, dugogodišnji novinar i autor više knjiga o stradanju Srba u BiH i na Kosovu, preminula je u 84. godini života u Beogradu.

Bulatović je rođena je u Tomaševu kod Bijelog Polja, a od 1975. godine radila je kao novinar i urednik u više redakcija: Ekspres politika, Ilustrovana politika, kao i dopisnik više stranih medija.

Bulatović je bila član više novinarskih i književnih udruženja: od Udruženja književnika Srbije, saveza pisaca Rusije, do počasnog člana Udruženja pisaca Desanka Maksimović iz Toronta.

Autor je više autentičnih svedočanstava iz ratova devedesetih, a posebno knjiga o dr Radovanu Karadžiću i generalu Ratku Mladiću.

Jedan je od osnivača i član Međunarodnog odbora za istinu o dr Radovanu Karadžiću, a poslednjih decenija svog života posvetila je razotkrivanju laži o događajima tokom rata u BiH, a posebno događajima u Srebrenici.

Dobitnik je više prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada među kojima se izdvajaju „Zlatni vitez“, „Zlatno pero“ i mnoge druge.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

5 COMMENTS

  1. Posle njenih takozvanih knjiga – jos se manje zna. A Ratko i Radovan sede u zatvoru. Svi su kao protiv nas. Daj bre jednom recimo istinu da su to pobegulje i ratni zlocinci. Zato nam se sve ovo i desava sto necemo da se suocimo sa istinom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here