Novinarka Gorica Nešović preminula je u Beogradu u 59. godini, prenosi RTS. Gorica Nešović je rođena 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju.

Karijeru radio-voditeljke započela je 1982. godine kao saradnica omladinske emisije “Ritam srca” na Studiju B, a iz kojeg je kasnije nastao Radio B92.

Od 1989. do 1991. eksperimentisala je sa različitim žanrovima : “Vampir kviz”, “One man show”, “Poplava”.

Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu, a zatim na Televiziji Studio B zabavno muzičke programe “Videodrom” i “Neosvest”.

Bila je i urednica beogradskog Radija City. Nakon toga Gorica Nešović radi kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji “Dizanje”.

Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju “Buđenje” koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem.

Posle četiri godine buđenja na talasima Radio Beograda, pozitivne vibracije, koje dugogodišnji voditeljski tandem stvara, seli se na frekvencije novog radija Indeks. Gorica Nešović je napisala i tri romana: “Priči nikad kraja” sa svojom prijateljicom Jelicom Greganović, “Kuvarica” i “Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here