Preminula legenda Formule 1: Otac simpatizer Hitlera, on optužen za orgije sa 5 prostitutki

0
Foto: EPA/CARMEN JASPERSEN
Maks Mozli

Nekadašnji predsednik FIA-e i jedna od najvećih figura Formule 1 ikada, Maks Mozli preminuo je u 81. godini. 

ali je kasnije svoju ličnost i svoje milione- bacio na pozive za strožju kontrolu štampe nakon što su ga Njuz of the World snimili na sado-mazo orgijama sa pet prostitutki.

Mosli je bio najmlađi sin Sir Osvalda Moslija, bivšeg lidera Britanske unije fašista simpatizera Hitlera, i Diane Mitford. Školovao se u Francuskoj, Nemačkoj i Britaniji pre nego što je pohađao univerzitet u Christ Church, Oksford, gde je diplomirao fiziku.

U svojim tinejdžerskim godinama i ranim dvadesetim godinama, Mozli je bio povezan sa posleratnom političkom strankom svog oca Union Movement (UM), a kasnije je istakao da je upravo ta povezanost prezimena sa fašizmom uticala da se bavi politikom.

Seksualni skandal

Tokom života, mozlija su pratili i skandali, pa je tako pre 13 godina (2008. godine) dobio sudski spor protiv Nevs Group Nevspapers i lista News of the World koji je izvestio da je umešan u orgije sa pet žena. Obrazloženje je bilo da mu je to narušilo privatnost. Sudija Eadi presudio je da, uprkos jednom od prisutnih koji su nosili vojnu uniformu, nije bilo nacističkih konotacija u orgiji.

Povodom Mozlijeve smrti oglasio se i njegov naslednik na funkciji predsednika FIA-e, Žan Tod, koji je izrazio saučešće:

– Duboko ožalošćen posle Mozlijeve smrti. On je bio glavna gigura u Formuli 1 i moto sportu. Tokom 16 godina, koliko je bio predsednik FIA-1, mnogo je dobrineo bezbednosti na stazi i putevima. Cela FIA porodica mu izražava veliko poštovanje. Naše misli i molitve su sa njegovom porodicom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here