Tanjug
Klinički centar Niš

Porodilja D. S. (34) preminula je u ponedeljak u Kliničkom centru Niš, potvrđeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi, a kako je naveo direktor Klinike za ginekologiju KC Niš Bojan Lukić, porodilja je došla zdrava na porođaj i imali su laboratorijsku potvrdu da su joj nalazi u redu.

Dr Lukić kaže da je sve bilo uobičajeno, osim što je porođaj krenuo četiri, pet nedelja pre termina.

– Porođaj je protekao normalno, beba je dobro. Međutim, dva-tri sata posle uočavamo da ona ima problem sa zgrušavanjem krvi. Cele noći smo se borili za njen život, ja sam bio neposredno uključen u njeno medicinsko zbrinjavanje. Međutim, završilo se tragično – ispričao je dr Lukić.

Očekuje da će obdukcija dati odgovore zbog čega je 34-godišnja porodilja preminula.

– Za nas je enigma šta je razlog njene smrti. Oformljena je Komisija za proveru stručnog rada koja čeka obdukcioni nalaz sa Zavoda za sudsku medicinu. Nakon toga će dati svoje mišljenje. Onda ćemo imati više detalja koje ćemo moći da iznesemo javnosti – naveo je dr Lukić.

Kazao je i da su optužbe rodbine preminule porodilja, koji smatraju da je bilo propusta lekara, neosnovane i dodaje da je istog dana kada je porodilja preminula razgovarao sa ocem i mužem preminule žene.

– Istog dana oko 20.15 časova obavio sam razgovore sa ocem i mužem preminule žene. Prva obdukcija je pokazala da nema osnova za njihove optužbe, ali čekamo detaljan izveštaj. Mislim da će se za 15 dana znati sve o ovom događaju – dodaje dr Lukić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here