Foto: Face HD TV-Printscreen/Youtube
Goran Bregović

U Splitu je u 61. godini umrla Dajana Bregović Marić, sestra popularnog sarajevskog muzičara Gorana Bregovića, s kojom je on, inače, odrastao u Sarajevu.

– U dubokoj boli javljamo da nas je iznenada napustila gospođa Dajana Bregović Marić. Zbog velike tuge obavljena je tiha sahrana u krugu uže obitelji na groblju Lovrinac – piše na umrlici.

Među ožalošćenima se navode suprug Vele, deca Lenko, Ornela, Dejan, Jelena, Glorija i Alen, te braća Goran i Predrag i unuci Ivan, Dejan, Noa i Kiara.

Dajana Bregović Marić mlađa je sestra vođe Bijelog dugmeta i tvorca „Orkestra za vjenčanja i sprovode“, Gorana Bregovića. Goran je s njom proveo mladalačke dane jer su njegovi roditelji Franjo i Borka bili rastavljeni pa je malo živio s mamom u Sarajevu, a malo s ocem u Splitu gdje je njegov sada već pokojni otac Franjo službovao u ondašnjoj JNA i zasnovao novu porodicu.

Svojevremeno je Bregina sestra izašla u medije i pričala o odrastanju sa slavnim bratom te kako je jednom svom sinu dala prezime Bregović jer njena braća nisu imala muških potomaka.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime