Printscreen/Youtube
Goran Bregović

U Splitu je u 61. godini umrla Dajana Bregović Marić, sestra popularnog sarajevskog muzičara Gorana Bregovića, s kojom je on, inače, odrastao u Sarajevu.

– U dubokoj boli javljamo da nas je iznenada napustila gospođa Dajana Bregović Marić. Zbog velike tuge obavljena je tiha sahrana u krugu uže obitelji na groblju Lovrinac – piše na umrlici.

Među ožalošćenima se navode suprug Vele, deca Lenko, Ornela, Dejan, Jelena, Glorija i Alen, te braća Goran i Predrag i unuci Ivan, Dejan, Noa i Kiara.

Dajana Bregović Marić mlađa je sestra vođe Bijelog dugmeta i tvorca “Orkestra za vjenčanja i sprovode”, Gorana Bregovića. Goran je s njom proveo mladalačke dane jer su njegovi roditelji Franjo i Borka bili rastavljeni pa je malo živio s mamom u Sarajevu, a malo s ocem u Splitu gdje je njegov sada već pokojni otac Franjo službovao u ondašnjoj JNA i zasnovao novu porodicu.

Svojevremeno je Bregina sestra izašla u medije i pričala o odrastanju sa slavnim bratom te kako je jednom svom sinu dala prezime Bregović jer njena braća nisu imala muških potomaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here