EPA/Adam Shultz
Bil Klinton

Državna službenica SAD Linda Trip, koja je razotkrila aferu između tadašnjeg predsednika Bila Klintona i Monike Levinski, preminula je u 70. godini od raka.

Da je preminula od raka pankreasa saopštila je danas njena porodica. Trip je postala poznata 1998. godine kada je u procesu opoziva Klintona priložila snimke sa Monikom Levinski koji su postali glavni dokaz u slučaju, prenosi BBC. Ona je proglašena uzbunjivačem.

Trip, koja je radila za Pentagon i koja je bila prijateljica sa Monikom Levinski uprkos razlici u starosti od 24 godine, saznala je da je Levinski imala seksualne odnose sa predsednikom i počela je tajno da snima njihove razgovore 1997. godine.

Ona je te trake predala specijalnom tužiocu Kenetu Staru koji je predvodio istragu o Klintonovoj administraciji. Trip je otkrila i da je Levinski imala plavu haljinu na kojoj su bili tragovi dokaza da su Levinski i Klinton bili zajedno.

Proces opoziva Klintona počeo je kada se razotkrilo da je lagao o aferi i on je optužen da je lagao tužilaštvo o odnosu sa Levinski. Iako je Trip insistirala na tome da je dokaze o aferi predala iz čistog patriotizma, mnogi su je optuživali za izdaju prijateljstva.

– Žao mi je zbog svega što se dogodilo i mrzim Lindu Trip – rekla je Levinski prilikom saslušanja 1998. godine.

Ona je iz Pentagona otpuštena poslednjeg dana vladavine Klintonove administracije 2001. godine, nakon čega je sa suprugom otvorila prodavnicu u Virdžiniji.

Na vest da je Trip bolesna, Levinski joj je na Tviteru poželela brz oporavak.

– Bez obzira na prošlost, nakon što sam čula da je Linda Trip ozbiljno bolesna, nadam se njenom oporavku. Ne mogu ni da zamislim koliko je teško njenoj porodici – napisala je Levinski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here