Preminuo Čeh koji se zapalio na Vaclavskom trgu

0

mideastposts.com
Podlegao povredama: Još uvek nije poznato zašto se čovek zapalio na trgu u Pragu (Foto: Arhiva)
 

"Uprkos svoj brizi lekara u Centru za opekotine bolnice Kralovske Vinohradi (pacijent je) podlegao povredama", kazao je češkim medijima portparol bolnice Lukaš Matisek i dodao da je od prijema u bolnicu pacijent bio u kritičnom stanju.

Portparol policije Tomaš Hulan precizirao je da je reč o 56-godišnjem Čehu, pacijentu psihijatrijske klinike koji je u utorak izašao u šetnju a nije se vratio u bolnicu.

"Izgledalo je kao da u rukama ima vreću za spavanje. Seo je ispod kipa svetog Vaclava. Pomislio sam da je to beskućnik koji traži gde će prespavati. On se, međutim, nečim polio i zapalio", kazao je dnevniku Mlada fronta Dnes jedan od očevidaca tragičnog samoubistva.

Prolaznici su odmah počeli da gase muškarca jaknama a pomogla im je i policijska patrola u prolazu a ubrzo ga je hitna pomoć u kritičnom stanju ali pri svesti, u šoku, prevezla u bolnicu.

Direktor psihijatrijske klinike Bohnjice gde se samoubica lečio, Martin Holi, upozorio je da povremeno psihijatri nemaju nikakav nagoveštaj da pacijenta koji sarađuje i leči se more pomisli na samoubistvo.

Policija je na mestu tragedije našla tašnu i u njoj poruku ali odbila je da obelodani njen sadržaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here