EPA-EFE/Alberto Lingria
Đanluka Vijali

Preminuo je legendarni italijanski fudbaler Đanluka Vijali. Imao je 58 godina i bolovao je od raka pankreasa.

Vijali se pet godina borio sa ovom opakom bolešću, a tokom karijere najveći trag je ostavio u Sampdoriji i Juventusu. Igrao je tri godine i za Čelsi, klub koji je potom vodio sa klupe kao menadžer, a radio je još i u Votfordu.

Prvak Italije bio je i sa Sampdorijom i sa Juventusom, dok je sa ekipom iz Torina 1996. godine osvojio i Ligu šampiona. Sa reprezentacijom Italije je bio treći na svetu na Mundijalu 1990. godine.

Vijali je 2018. godine objavio da se izlečio od raka pankreasa, ali mu se bolest ponovo vratila u smiraj 2022. godine. Naprasno mu je pozlilo kod kuće i prebačen je u bolnicu u Londonu.

Podsetimo, Vijali je u maju 2020. godine u jednom intervjuu za “Tajms” priznao koliko mu je bilo teško da se bori sa rakom. Podsetimo, tada se činilo da se izlečio.

– Dugo će biti potrebno da se oslobodite osećaja da, kada vas nešto malo zaboli u stomaku, pomislite “Bože, sve se vratilo.” A nikad se ne zna, potrebno je da prođe nekoliko godina bez problema. Izgubio sam bradu, kosu i obrve nakon hemioterapije. Ćerke su mi crtale obrve, a žena savetovala koja šminka je najbolja. Dosta smo se smejali. Moraš da se smeješ – govorio je.

Iza sebe Vijali je ostavio suprugu Ketrin s kojom ima dve ćerke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here