Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Barselonu u 26. kolu Evrolige rezultatom 88:82 na domaćem parketu.

Meč je obeležen na početku, kada je trener gostiju Svetislav Pešić “Kari” dobio dve tehničke u prvom minutu utakmice.

Barselona je kontrolisala ritam meča i rezultat u većem delu susreta, a njena prednost u pojedinim trenucima bila je i dvocifrena (+13). Ipak, Fener je uspeo da nadoknadi dvocifren rezultatski minus koji je imao početkom poslednje četvrtine.

U poslednjih deset minuta videli smo “pakleni” atmosferu u Turskoj, a domaćina je do pobede predvodio grčki plejmejker Kostas Slukas. Slukas nije mogao ništa da promaši.

Iako se na kraju ušlo u penal završnicu, pre svega zbog glupog faula Marka Gudurića nad Krisom Singltonom, Fener nije dopustio protivniku da dodatno zakomplikuje finiš.

Igrač utakmice je, bez premca, bio Slukas. On je meč završio sa 22 poena (5/5 za tri) i 11 skokova. Pored njega istakli su se Bobi Dikson sa 19, Điđi Datome sa 11 i Nikolo Meli sa 13 poena.

Što se srpskih košarkaša tiče, Marko Gudurić je šutirao za tri 1/6 i imao pet poena, pet ličnih grešaka, te po tri asistencije i skoka, dok je Nikola Kalinić šutirao 1/8 i postigao pet poena, uz četiri skoka i dva uspešna dodavanja.

Na drugoj strani najbolji je bio Jaka Blažič sa 15 poena. Po 12 su postigli Ante Tomić i Singlton, dok je Kajl Kjurik imao 11.

Evroliga, 26. kolo:

Četvrtak:

Himki – Real Madrid 75:100
Žalgiris – Bajern 85:79
Makabi – Anadolu Efes 71:79
Armani Milano – Olimpijakos 66:57
Gran Kanarija – Darušafaka 84:64

Petak:

CSKA Moskva – Panatinaikos 77:78
Fenerbahče – Barselona 82:62
Baskonija – Budućnost (20:30)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here