Ukrajinska teniserka Elina Svitolina osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Šesta teniserka sveta je u meču za treće mesto pobedila Elenu Ribakinu iz Kazahstana i to posle preokreta 1:6, 7:6, 6:4.

Duel za olimpijsku bronzu trajao je dva časa i 28 minuta, a obeležio ga je neverovatan povratak Eline Svitoline na Ariake Tenis Parku u Tokiju.

U prvom setu je četvrti nosilac na turniru uspela da osvoji samo jedan gem. Odličnu realizaciju je imala Ribakina nakon prvog servisa i to je sjajno iskoristila, pa je već posle prvog brejka i kod 3-1 bilo jasno da će dominirati tim delom igre.

Početak drugog seta je takođe prošao u znaku Ribakine, koja je prva napravila brejk i povela ponovo sa 3-1. Ovoga puta je Svitolina odmah odgovorila i uspela da izjednači na 3-3, a zatim i odvede drugi set u taj-brejk. Iskustvo je presudilo, dva puta joj je Ribakina oduzela servis u taj-brejku, ali je Elina tri puta pronalazila odgovor.

Nije to slomilo Ribakinu na mentalnom planu ni na ulasku u odlučujući set. Borila se 20. teniserka sveta i ponovo bolje otvorila set, napravila je brejk i povela sa 3-0. Svitolina je uzvratila, a zatim još jednim brejkom poptuno slomila rivalku i na kraju u borbi nerava iskoristila svoju sedmu meč loptu.

Svitolina je do sada na Gren slemovima dva puta igrala polufinale, na Vimbldonu i US Openu 2019. godine. Pre toga je tri puta bila u četvrtfinalu Rolan Garosa i dva puta u četvrtfinalu Australijan Opena, pa joj je u singlu ovo najveći uspeh u karijeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here