Pixabay

Penzionisani poslovni konsultant Vinod Bajaj (70) prepešačio je obim Zemlje ne napuštajući svoj rodni grad.

Naime, on je prešao 40.075 kilometara tokom protekle četiri godine u Limeriku, na zapadu Irske, a svojim primerom podsticao je i druge da budu aktivni u jeku pandemije.
Bajaj je rođen u Indiji, a u Irskoj živi 43 godine. U septembru ove godine priveo je kraju izvanredan podvig, nakon što je za 8.322 sata prešao više od 54,6 miliona koroka i sagoreo skoro 1,5 miliona kalorija za manje od 1.500 dana.
On se prijavio za Ginisovu knjigu rekorda time što je postavio novi svetski rekord kao prva osoba koja je prepešačila ekvivalent obima Zemlje. Nada se da će odluku o svojoj prijavi dobiti sledećeg meseca.
Bajaj je šetnju započeo 2016. godine s ciljem da smrša, ne uzimajući u obzir kilometražu koju će preći.
Da bi zabeležio svoj napredak, koristio je aplikaciju na svom telefonu.
– Tog jutra se nisam probudio da bih rekao da idem u šetnju dugu poput obima Zemlje ili da ću pokušati da nađem u Ginisovoj knjizi rekorda, samo sam želeo da šetam jer sam želeo da smršam, jer sam imao višak kilograma. Počeo sam da pešačim i nakon godinu dana shvatio sam da sam prepešačio obim meseca i rekao da je to vrlo dobro – rekao je on.

Novi izazov – 160.000 kilometara

Kako navodi, sledeće godine je shvatio da je prešao obim Marsa, to je otprilike oko 20.000 kilometara.
– Sledeći cilj mi je bio da idem na obim Zemlje koja je oko 40.075 kilometara. Rekao sam sebi, zašto ne. Kada sam to završio, osećao sam se veoma dobro – rekao je.
Bajaj je na kraju pešačio i do 50 kilometara dnevno. Tokom jeka epidemije u Irkoj, prešao je skoro 9.000 kilometara, držeći se, pri tome, vladinih mera prema kojima je morao da ostane u krugu od pet kilometara od svoje kuće.
“Šetnja vam pruža mir, a vaš um je bez stresa”.
Kako kaže, nastaviće da hoda, ali će ipak malo usporiti. Međutim, dodaje da je sledeći izazov Neptun koji u obimu ima 160.000 kilometara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here