VK Vojvodina
Pozitivan zaokret: Seniori VK Vojvodina

Vaterpolo klub Vojvodina počinje novu sezonu sa dosta izmenjenim igračkim kadrom u muškoj seniorskoj ekipi. Pokušaće da vrati novosadski tim u vrh srpskog vaterpola, ali i dalje sa glavnim osloncem na prepozntljivu vaterpolo školu koja je angažovala renomiranog stručnjaka u radu sa mladima Zorana Maslovara. Ujedno vaterpolo klub Vojvodina je jedan od retkih sportskih kolektiva koji istovremeno ulaže kako u mušku, tako i u žensku ekipu koja se takođe takmiči su Superligi Srbije, a od ove sezone igra i regionalnu ligu.

Dodatna energija svim vaterpolo selekcijama u klubu je od prošle godine novoformirana Uprava kluba na čelu sa predsednikom Draganom Resanovićem kome je to poverenje dala Skupština među čijim članovima su naši proslavljeni vaterpolisti poput Duška i Gojka Pjetlovića, Miloša Ćuka i Branislava Mitrovića. Sportskim sektorom i dalje će rukovoditi takođe bivši proslavljeni igrač Vojvodine Marko Ćuk, a poverenje šefu stručnog štaba ostalo je Darku Biliću.
– Već je poznato od ranije da naš klub ima dosta tešku i finansijski složenu situaciju koja u mnogome otežava funkcionisanje. Međutim, uz izuzetan napor i trud svih zaposlenih kao i svih članova našeg sportskog kolektiva, klub polako rešava probleme sa kojima se susreće i može se reći da se neki bolji i uspešniji dani naziru. Sve ovo bi bilo neizvodljivo da nismo imali do sada najveću pomoć grada Novog Sada i Gradonačelnika Miloša Vučevića koji je prepoznao kvalitetan rad koji se sprovodi u klubu, prvenstveno u radu sa mlađim kategorijama koji je do sada iznedrio mnoge reprezentativce. Posebno bih istakao da je naš klub jedan od najstarijih vaterpolo klubova na teritoriji Republike Srbije s obzirom na to da smo nastali davne 1935. godine i da naredne godine proslavljamo 85 godina postojanja. Srazmerno toj tradiciji svi mi zajedno, članovi kluba i svi građani Novog Sada, treba da istrajemo u nameri da novosadski vaterpolo u što skorijoj budućnosti donese i prvi trofej u seniorskoj konkurenciji na nivou Srbije ili čak u evropskim takmičenjima – kaže sportski direktor kluba Marko Ćuk koji se zahvalio Vaterpolo savezu Srbiji zbog uspešno realizovane inicijative prema Vladi Srbije o sistemskoj novčanoj pomoći vaterpolo klubovima u Srbiji.
Vojvodina je značajno promenila igrački kadar muške ekipe.
– Prvi tim je pretrpeo dosta promena. Klub su napustili Radulović, Vasin, Filipović, Petković. Sa druge strane ideja je bila da vrati igrače koji su ponikli u Vojvodini ili su u nekom delu svoje karijere već nastupali za novosadski klub. Tako da su nam se za narednu sezonu priključili Vitorović i Stojčić iz Budve, Maksimović i Trtović koji su došli iz Crvene zvezde, Bolović prošle sezone igrač šampiona Šapca, Marić povratnik iz Francuske i talentovani Murišić iz crnogorskog Jadrana. Od prošlogodišnjih igrača sa nama su Ćatović, Tubić, Prekogačić, Tintor, Marić, Marinković, Popović i iz naše škole smo priključili Brešćanskog koji je naš juniorski reprezentativac. Budući da imamo dosta novih igrača jasno je da je potrebno vreme da uklopimo sistem igre, međutim optimisti smo jer imamo odlične uslove za trening i samo sa vrednim radom možemo postići zacrtane ciljeve – Darko Bilić.

Prepoznao energiju

VK Vojvodina godinama važi za klub koji proizvodi najviše perspektivnih mladih igrača, koji su sada i nosioci gotovo svih prvoligaša u Srbiji. Kako bi podigli taj najvažniji segment u sport na još viši nivo angažovan je Zoran Maslovar koji je u vaterpolo sportu preko 30 godina i iza sebe ima generacije i generacije uspešnih vaterpolista a radio je sa igračima iz Crne Gore, Srbije, Rusije, Kine, Malte. Maslovar je dugo godina bio prvi saradnik Petra Porobića.
Budućnost u mladima: Generacija 2004. vicešampioni Srbije
– Bez oslonca na omladinsku školu teško je opstati danas u sportu. Došao sam da pomognem jer odmah na prvom razgovoru sa rukovodstvom kluba prepoznao sam energiju i viziju koje nam se poklapaju. Na nama je da radimo i već za koju godinu izbacimo nekoliko prvotimaca, a potom da ti igrači postiignu vrhunske rezulatate – kaže Maslovar.

Uskoro napadaju titulu

Kad je reč o ženskoj ekipi vaterpolo klub Vojvodina je već godinama je u vrhu domaće Superlige. Seniorski tim je prošle sezone bio treći, a praktično ga čine juniorke koje su u mlađoj konkurenciji aktuelne državne šampionke i pobednice nacionalnog kupa.
Velike ambicije: Juniorske i seniorke Vojvodine
– Ove godine očekujem takođe da moje devojke pokažu da su u samom vrhu ženskog vaterpola u Srbiji. I dalje smo veoma mlade. Sve su to srednjoškolke koje vredno treniraju, izgradili smo sjajan timski duh. Praktično skoro celu juniorsku reprezentaciju Srbije čine naše vaterpolistkinje. Na nama je da ih zadržimo i za koju godinu da napadnemo seniorsku titulu – kaže trener svih ženskih selekcija u Vojvodini Slađana Drezgić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here