Youtube/Printscreen
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković

Smem i pred pištolj sa dokazima koje posedujem, a vi me hapsite istog trena ako jedna reč koju sam rekao nije tačna, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u izjavi za “Vesti”, nakon brojnih napada kojima je izložen pošto je obelodanio aferu vezanu za isporuku kiseonika u Univerzitetski klinički centar (UKC) Banjaluke.

Pre nekoliko dana se prvo u javnosti pojavio snimak koji su preneli mediji iz regiona na kojem se vidi kako neka devojka na Stanivukoviću uči da jaše. Stanivuković je tim povodom zapitao zašto je baš sada snimak poslat medijima kada je nastao pre tri godine. Dan posle objave tog snimka u javnosti se pojavilo da je Stanivukoviću prećeno smrću, a zatim je gradonačelnika Banjaluke izvređala ćerka Milorada Dodika. Stanivuković, te događaje, karakteriše kao “tehniku skretanja pažnje sa problema koji vladaju u Republici Srpskoj” i dodaje da su politički protivnici rekli da širi paniku i zato su zakazali posebnu sednicu vlade.

– Šta je trebalo? Da ćutim i pustim da narod strada! Institucije ćute na najveću aferu koja potresa Banjaluku. Vlada je zbog ovoga trebalo da bude raspuštena – kaže gradonačelnik Banjaluke.

Pomenutu aferu mediji su prozvali “kiseonik”, a prema Stanivukovićevim rečima, firma TGT Tehno gas je bez dozvole godinama isporučivala kiseonik UKC-u RS. Ta firma je bliska SNSD-u Milorada Dodika, koji je stao u odbranu privatne kompanije i optužio političke konkurente da šire paniku među građanima. Dodikova ćerka Gorica je na Tviteru Stanivukoviću poručila “Bog će te kazniti, ja ću te prokleti”, ali Stanivuković ne želi da se bavi njom, već zdravljem građana Banjaluke.

– Sve ostalo prepuštam policiji i institucijama – kazao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke je u celoj političkoj ujdurmi ubačen u Viber grupu pod nazivom UDBA neće pasti, gde mu je pretio izvesni Danilo Đukić, koji je uz fotografiju pištolja napisao “Draško, ubiću te”. Slučaj je prijavljen policiji, koja je posle istrage došla do podataka o toj osobi.

– Koliko sam upoznat, policija je oduzela taj pištolj i lišila ih slobode. Uveren sam da je ovo ozbiljna priča i ispostaviće se da to znači pad vlade i zatvor za ljude koji su odgovorni. Osećam da mi je ugrožena bezbednost. Ne znam kako su došli do mog broja i pisali mi u jedan ujutru – ispričao je Stanivuković.

Uhapšene dve osobe

Policija je uhapsila dve osobe zbog pretnji gradonačelniku Banjaluke. Reč je o Nikoli Mihajloviću i Danilu Đukiću koji se sumnjiče da su počinili krivično delo ugrožavanje bezbednosti. Kod Đukića je pronađen i oduzet pištolj, saopšteno je iz PU Banjaluka, a o celom događaju obavešteno je okružno javno tužilaštvo.