Pretio devojkama jer su se ljubile

0

Poljubac dve devojke izazvao nasilničku reakciju jednog prolaznika: (Foto: Ilustracija) 

 

– Da se pokupite! Batine ćete dobiti, još jednom da vas vidim. Je l’ jasno? – čuje se muški glas na snimku, a prenosi 021.

 

One su uznemiravanja i pretnje snimile i postavile na YouTube.

 

– Zamislite kako je to gadno kada romantičan trenutak prekine pretnja batinama. Mariana i Isidora su se ljubile u centru, kada ih je napao neki prolaznik. Sreća pa se Mariana u tom haosu setila da snima, dok je šokirana Isidora pokušavala da smiri nasilnika, u strahu od onoga što bi moglo da se dogodi – komentar je koji piše ispod snimka.

 

Isidora kaže da je jako potresena i zabrinuta zbog činjenice da se napad dogodio na javnom mestu uz prisustvo više svedoka.

 

 

– Potresena sam i preplašena da je jedan poljubac mogao izazvati toliki bes čoveka. Nije nam bila namera da provociramo bilo koga, moja devojka je došla iz Hrvatske i, s obzirom na fizičku udaljenost, prilikom našeg susreta došlo je do pojačanih emocija i razmene poljubaca, ne očekujući da će nas neko napasti u strogom centru Novog Sada u sred dana. U očima tog čoveka se videla mržnja i bes, samim tim sam se bojala da bi nas, ukoliko mu odgovorim, napao i fizički – navodi Isidora, a prenosi LGBT Novi Sad i izražava veliku zabrinutost zbog napada na ove devojke.

 

Devojke su nakon toga pokrenule akciju u kojoj nameravaju da zabeleže reakcije građana na javno ispoljavanje emocija poput ljubljenja u centru grada, kako bi ukazale na situaciju u kojoj se LGBT populacija nalazi.

 

– Ostale reakcije će uskoro biti objavljene – najavile su ove aktivistkinje, a prenosi 021.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here