Pretnje terorista u Varšavi: Nevernički psi lete u vazduh

0

en.wikipedia.org
Pretnje terorista u Varšavi
 

"Većinu zgrada su policajci već pretražili i informacije o podmetnim bombama se nisu potvrdile. Kontrola je još uvek u toku", kazala je novinarima portparol Prestoničke policije Ivona Jurkjevič.

Samo dva poreska ureda i redakcija magazina "Detektiv" odlučile su se na evakuaciju zaposlenih iz prostorija dok su u ministarstvima i ostalim institucijama zaposleni ostali da rade, pošto su se sve dosadašnje slične pretnje tokom prošle godine pokazale samo kao lažna uzbuna.

Poslednja serija dojava, pokazalo se lažnih, da su u ministarstva i zgrade državne uprave kao i neke škole u Varšavi podmetnute bombe odigrala se krajem oktobra prošle godine.

Pretnje su tada stigle institucijama širom Poljske, a u Gdanjsku je pretnja sadržala upozorenje da bomba sadrži virus ebole.

Pirotehničari i policija počeli su danas kontrolu sedišta nekoliko institucija takođe i na jugu Poljske, u mestu Kjelce. Tu se, kako javljaju lokalni mediji, čovek koji je slao mejlove sa pretnjom o podmetnutoj bombi, pozivao na Alaha i tvrdio da će "neverničke pse" dići u vazduh.

Povodom poslednjih napada islamskih terorista u Parizu, poljski ministar odbrane Tomaš Šemonjak kazao je ovog vikenda da Poljska nije ugrožena zato što njena, veoma malobrojna islamska zajednica nije radikalna, a Poljska takođe nije ni odredište izbeglica iz muslimanskih zemalja, već pre iz bivšeg Sovjetskog Saveza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here