youtube/Covert Cabal
S-500

Perspektivni protivvazduhoplovni raketni sistem S-500 imaće mogućnost da presreće mete na stotine kilometara od Zemlje, saopštio je generalni konstruktor koncerna „Almaz Antje“ Pavel Sozinov.

On je istakao da S-500 po svojim karakteristikama prevazilazi sve pandane, koji su proizvedeni bilo gde i bilo kad do sada.

„Presretanje u gornjim slojevima atmosfere je moguće. To je na stotine kilometara udaljenosti od Zemlje“, precizirao je Sozinov.
Prema njegovim rečima, sistem je opremljen velikim brojem sredstava za lociranje različite namene, kao i protivvazušnim navođenim raketama.

„To je sistem koji izvršava čitav niz zadataka, kako protivvazdušne, tako i protivraketne odbrane. Trenutno testiramo elemente sistema uz maksimalnu uštedu sredstava izdvojenih za testiranje“, istakao je stručnjak.

Sozinov je dodao da je koncern pokušao da napravi prognozu za narednih 25 godina, kada je reč o razvoju sredstava za vazdušno-kosmički napad, i da je zaključio da će S-500 biti veoma pouzdan sistem kada se uzmu u obzir karakteristike koje potencijalni protivnik može razviti za taj period.

„U skladu s tim, naš sistem treba da bude u stanju da se bori protiv sredstava kojih još nema, ali koja se mogu pojaviti za 5,7 ili 10 godina“, naglasio je stručnjak.

Ranije je zamenik ministra odbrane Ruske Federacije Aleksej Krivoručko najavio za narednu godinu mnoštvo novina kada je reč o modernom ruskom naoružanju, a pored protivvazduhoplovnih sistema S-500, na listi su se našli i avioni Su-57 i PAK DA, zatim raketni kompleksi „Kindžal“ i „Cirkon“, ali i tenk T-90M.

2 COMMENTS

  1. Sistem koji je dobar nikada nije skup.Ovim mogu da se obaraju vojni sateliti,jer oni su u niskoj orbiti od 60 do 100 km.Ovo Srbiji treba,kao i kindžal rakete sa atomskim glavama.Kao i Izrael što ima nuklearne glave ali sve negira.Dvadesetak bi bilo sasvim dovoljno za odvraćanje.Da se nikada ni ne pomisli na situaciju iz 1999.Sve to košta manje od 10% od štete nastale 1999.

  2. G. miki slazxem se sa tvojim komentaron
    ali srbija prvo treba da ima vladu koja ce uistinu braniti svoj narod a posebno svg vojnika jer u ratu ima samo 2 nacina za svakog vojnika ubijaj ili pogini a ovi na vrhu to nerazumeju jer oni su na sigurnom nego eto dele zestoke packe svakom vojniku samo zbog jednog razloga da postanu popularni na svetskoj sceni samo toliko

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here