Twitter/Ryan Maue ‏
Burbon Rod

I dalje se traga za nestalom posadom broda Burbon Rod, koji je protekle nedelje potonuo na Atlantiku.

Kapetan broda, Hrvat Dino Miškić se i dalje vodi pod nestalima.

Prema poslednjim informacijama, pronađena su tri tela mornara, a francuski dnevni list “20minutes” objavio je da je pronađeno i četvrto.

Od četrnaest članova posade, trojica su spašena, a isti broj službeno proglašen mrtvima. Četvrto telo iz mora je izvukao spasilački brod, mada za to još uvek nema službene potvrde.

Francuzi pišu kako su trojica mornara koje je spasio brod La Ventos lakše povređena.

Prema njihovim svedočenjima, talasi su u trenutku kada je brod potonuo bili visoki desetak metara, a obližnji uragan Lorenco bio je treće kategorije.

Brod je potonuo u četvrtak. Tri dana tragalo se za mornarima koji su pronađeni u nedelju.

– Uspeli su da uđu u splav za spasavanje, ali ne znamo sa sigurnošću jesu li sve kolege to uspele. Bojimo se da su šanse za preživljavanje izuzetno male, uprkos profesionalnoj opremi koju su imali, mada ipak postoje – izjavio je za “20minutes” Frenk Robin, prefekt ostrva Martinika.

– O kapetanu Miškiću još ne znamo ništa, naš kolega je u stalnom kontaktu s kriznim štabom. Nije se potvrdio identitet našeg pomorca – kazao je ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman, dodavši da veruje u pozitivan ishod.

– Mi smo optimisti i verujemo da ćemo ga pronaći živoga – kazao je ministar u Briselu, nakon sastanka Veća za spoljne poslove Hrvatske.

Potragu vode francuske vlasti uz američku potporu. Dnevne prelete izvode helikopter Falkon 50 francuske mornarice i helikopter C 130 Herkules američke obalne straže.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here