”Pričama o Galenici i meni skreću pažnju sa poplava”

0

Instant kriminalizacija: Boris Tadić
 

"Nemam apsolutno nikakve veze sa slučajem ‘Galenika’, niti je moj kabinet ikada instruisao poslovanje ‘Galenike’ i ‘Velefarma’. U pitanju je notorna laž kojoj je jedina svrha pokušaj ‘instant kriminalizacije’ prethodne vlasti da bi se optužbe za odgovornost za poplave, koje se paralelno plasiraju, brže i lakše uklopile u željenu sliku", navodi se u izjavi Tadića.

 

Pritvor za osumnjičene

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana trojici osumnjičenih da su oštetili "Galeniku" za 35 miliona evra, dok su ostalih šestoro pušteni da se brane sa slobode, uz zabranu sastajanja, prilaženja i komuniciranja sa svedocima.

Po njegovim rečima, po toj "željenoj slici", za sve za šta su odgovorne partije na vlasti, krivi su njihovi prethodnici, ali je deo sadašnje vlasti učestvovao i u prethodnoj.

 

"Dokaz za to su medijski navodi prepuni lažnih optužbi koji se plasiraju prethodnih dana u tabloidima, kao i oni za koje sam siguran da će se objavljivati i u narednim danima. I u istrazi o poslovanju ‘Galenike’, kao i u svim drugim istragama, mora se jasno utvrditi krivac, a posle toga i ko je kriv za namerno plasiranje lažnih informacija", naveo je predsednik Nove demokratske stranke.

 

Zbog finansijskih malverzacija u poslovanju zemunske farmaceutske industrije ”Galenika”, u nedelju je privedeno osam osoba među kojima je i Dejan Backović bivši funkcioner ”Galenike” i bivši direktor Socijalističke partije Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here