EPA/Anatoly Maltsev

Sin nedavno stradalog vođe ruske vojne formacije “Vagner” Jevgenija Prigožina, Pavel Prigožin (25), preduzima korake da preuzme komandu nad Vagner grupom, naveo je američki istraživački centar ISV.

Kako se navodi, on pregovara sa ruskom nacionalnom gardom Rosgvardijom o tome da se “Vagner” ponovo uključi u borbu u Ukrajini, saopštio je ISV pozivajući se na Telegram kanal povezan sa grupom, prenosi Skaj njuz.

Ovaj potez bi obezbedio alternativnog vođu komandantu “Vagnera” Andreju Troševu, koji je potpisao ugovor sa ministarstvom odbrane i koga je Vladimir Putin javno prihvatio, pridruživši mu se na sastanku prošle nedelje.

To ukazuje da su pojedini članovi “Vagnera” zainteresovani za okupljanje oko alternative koja je povezana sa Prigožinom, navodi ISV.

Rosgvardija je direktno podređena predsedničkoj administraciji, zbog čega je Putinovo javno prihvatanje Troševa i potčinjavanje “Vagnerovih” elemenata ruskom Ministarstvu odbrane vredno pažnje.

“Ministarstvo bi u svakom slučaju moralo da obezbedi opremu i zalihe za velike, rekonstituisane snage pod Rosgvardijom, pošto Rosgvardija nema logističku infrastrukturu da to uradi sama”, navodi se.

2 COMMENTS

  1. Da, izvanredan potez. Ubijes mu tatu i njega postavis za komadanta. Decko ce da te voli i bori se za tebe do iznemoglosti:) mnogo neki dobar potez.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here