Prijateljstvo kao dren

0

Prostorije Vidovdana bile pune
 

Od momenta kad je autobus sa 29 članova u petak uveče stigao u sedište udruženja, pa do nedelje uveče, kad su gosti krenuli nazad, mladi iz oba društva se nisu razdvajali. U klubu je organizovano nekoliko priredbi za tri dana, uvežbana je i jedna koreografija, a gosti iz Beograda su stigli i da upoznaju najlepše delove Linca.

Do saradnje dva društva je došlo najviše zahvaljujući Mihailu Đokiću, koreografu Vidovdana. Popularni Mića, koji nekoliko meseci radi u klubu, postao je ljubimac članova folklorne sekcije, ali i svih okupljenih oko Vidovdana. On je ranije sarađivao sa KUD Dren i Spasi Vranješu i Milošu Lazareviću je predložio da budu gosti srpskog kluba iz Linca, što su oni prihvatili.

 

Zahvalnice: Spasa Vranješ, Jovan Vidačković, Miloš Lazarević i Mihajlo Đokić
 

Da je ovo bio odličan potez, kako domaćina, tako i gostiju, najbolje je pokazala atmosfera koja je vladala. Igralo se i pevalo bez prestanka, pogotovo u subotu, kad je organizovana glavna priredba. Osim članova folklorne grupe Vidovdana i Drena, bili su tu i predstavnici klubova Lane iz Kirhdorfa i "Vuk Karadžić" iz Štajera.

 

Domaćini sa gostima ispred kluba
 

Miloš Lazarević i Spasa Vraneš koji predvode Dren su igrali za Nacionalni ansambl Kolo, pa su deo igračkog talenta i znanja pokazali prisutnima. I njihovi učenici nisu ništa manje oduševili broje goste. Nastupom i ponašanjem članovi Drena su stekli prijatelje u Lincu. S druge strane, svi članovi Vidovdana zaslužuju sve pohvale za gostoprimstvo.

 

Igranka pod Avalom

U Lincu je ugovorena dalja saradnja. Domaćin je prihvatio poziv prijatelja da sledećeg juna nastupi na manifestaciji Igranka pod Avalom, koja se održava u Pinosavi. Ovaj festival narodne igre i pesme ove godine je održan drugi put ispred studentskog odmarališta "Radojka Lakić" u podnožju Avale. Na festivalu su učestvovali i studenti iz 25 zemalja sveta.

Predsednik Vidovdana Jovan Vidačković je predstavnicima društava Dren, "Vuk Karadžić" i Lane uručio zahvalnice i priznanja. Posebno je istakao rad koreografa Mihaila – Miće Đokića, koji se zahvalio svima prilikom dobijanja zahvalnice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here