Prilog poplavljenima bratski podeljen

0

Ne posustaju: Bilećani u Beogradu
 

Pred stotinak gostiju skup je blagoslovio protojerej Rade Zelenović. Potom se gostima obratio i poznati hercegovački pesnik Božidar M. Glogovac. Sakupljeno je oko 180.000 dinara, koji će biti bratski podeljeni poplavljenima u Srbiji i Republici Srpskoj. Da podrže svoje zemljake pridružili su se i predstavnici ostalih zavičajnih udruženja Hercegovaca u Srbiji.

Predsednik Kluba Bilećana Miodrag Dunđerović je podsetio da je Klub počeo s radom pre godinu dana i da je za to vreme napravio niz aktivnosti uglavnom humanitarnog karaktera. Dunđerović je napomenuo da je Klub ranije izdvojio novac u fond za lečenje male Sandre Svorcan, kao i za podizanje spomen-hrama na Vučjem Dolu posvećen Svetom sveštenomučeniku Atinogenu, a priskočilo se i u pomoć zemljacima koji su se nalazili u radu u Sočiju nakon niza neprijatnosti koje su imali sa radnim vizama. Znajući njihovu energiju nećemo dugo čekati na novu akciju Bilećana.
 

Prijatelji iz Toronta

Bilećki dom zdravlja "Sveti Luka" dobio je novi biohemijski analizator u vrednosti od 15.500 evra, a doniralo ga je Kanadsko-srpsko dobročinstvo "Jovan Dučić" iz Toronta. – Ovo će za Dom zdravlja i pacijente značiti mnogo, ovo je za sve nas velika stvar – kaže direktor ove zdravstvene ustanove Neđo Simović. Osoblje Doma je već obučeno za rad na novom aparatu. Prijatelji iz Toronta najavili su novu posetu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here