Kosovo online

Poslanik Narodne partije Austrije (OVP) u Evropskom parlamentu Lukas Mandl smatra da primer Južnog Tirola može da posluži Kosovu kada je reč o Zajednici srpskih opština.

– Prvo, Kosovo mora da ima punu kontrolu nad svojom teritorijom i to je veoma važno za mir. Što se tiče ZSO, želim da pomenem jedan dobar primer, a to je Južni Tirol. Ne kažem da ovaj model može da se kopira tačku po tačku, ali može da posluži kao dobar primer za Kosovo – rekao je Mandl.

On je istakao i da je francusko-nemački plan dobra osnova za dijalog, ali i da taj proces ima smisla samo ako bi se završio obostranim priznanjem.

– Veoma je dobro što se razgovara o francusko-nemačkom planu, bar je nešto konkretno na stolu. Dijalog ima smisla samo kada se uspostave dobri odnosi između dve zemlje, a to treba činiti kroz međusobno priznanje. Samo tako bi ovaj proces dijaloga imao smisla – rekao je austrijski poslanik.

3 COMMENTS

  1. a za presevsku dolinu… za sanxhak ??
    kakav model moze biti primer ??
    posto sta god covjek hoce imati za sebe , mora biti oprezan i da isto da drugima jel ??

  2. Svaka dobronamerna izjava je dobrodošla – samo Austrijanci zaboravljaju da je današnja lažna država Kosovo nastala tako što je 1) NATO počeo da sadi tikve sa terorističkom organizacijom OVK 2) zatim NATO bombarduje Srbiju 1999 3) na terenu OVK je bila poražena, a Albanci i NATO plaćenici nisu uspeli da probiju odbranu srpskih junaka sa Košara, niti bilo gde na granici Srbije i Albanije, pa smo dobili Kumanovski sporazum i rezoluciju 1244, 4) NATO preko Kfora- okupira Kosovo i Metohiju, 5) daje ovu teritoriju na upravljanje etničkoj grupi Albanaca koju predvode teroristi iz OVK, saradnici okupatora koji jednostrano proglašavaju nezavisnost i sve NATO pudlice priznaju lažnu državu – sada u UN 84 zemlje (+/-3) priznaju vs 112 (+/-3) koje ne prizanju lažnu državu – “svet postaje plav” !!!

  3. Nista nesme da posluzi kao primer Kosovo je kolevka Srbije i Pravslavlja, sve ostalo je drzavna izdaja

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here