Promo
Fondacija Princeze Katarine

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina posetila je Opštu bolnicu u Čačku i zvanično uručila medicinsku opremu u vrednosti od 40.300 evra za pedijatrijsko, ginekološko-akušersko i ORL-maksifacijalno hirurško odeljenje.

Donacija novog ultrazvučnog aparata marke Samsung u vrednosti od 31.200 evra rezultat je svečane dobrotvorne večere povodom 25. godišnjice humanitarne organizacije Lajflajn London, koja je je održana u hotelu „Kleridžiz“ u Londonu, u prisustvu Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, kao i ministra zdravlja Republike Srbije, dr Zlatibora Lončara.

Donaciju kardiotokografskog (CTG) monitora za trudnice, vrednog 4.100 evra obezbedila je humanitarna organizacija Lajflajn Njujork, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, dok je stomatološka stolica Sirona, u vrednosti od 5.000 evra donacija humanitarne organizacije Projekt „C.U.R.E.“ iz Denvera u Koloradu.

„Moj suprug i ja pomažemo našim ljudima, gde god da se nalaze. Srbija nije samo Beograd i vrlo sam srećna da možemo da isporučimo medicinsku opremu i u drugim gradovima” – istakla je Nj.K.V. Princeza Katarina u svom govoru.

Tokom isporuke, Nj.K.V. Princeza Katarina je bila u društvu gospođe Beatris Grozdanić i gospodina Lazara Vukovića, člana upravnog odbora humanitarne organizacije Lajflajn London, kao i gospođe Maruške Topalović, vrlo uspešne poslovne žene iz Čačka, koja već dugi niz godina podržava humanitarne aktivnosti Nj.K.V. Princeze Katarine.

Uručenju medicinske opreme prisustvovali su dr Danijela Urošević, pomoćnik Ministra zdravlja Republike Srbije za evropske integracije i međunarodnu saradnju, direktor Opšte bolnice u Čačku dr Radoslav Milošević, kao i celokupno medicinsko osoblje, koje je srdačno zahvalilo Nj.K.V. Princezi Katarini na ovoj vrednoj donaciji.

Podsećanja radi, Fondacija Princeze Katarine je čačanskoj bolnici u aprilu ove godine već donirala medicinsku opremu u vrednosti od preko 100.000 evra, a Nj.K.V. Princeza Katarina potvrdila je da će njena Fondacija i ubuduće podržavati ovu bolnicu.

1 COMMENT

  1. Kako je nije sramota 40000 evra treba da ulozi milion evra a ne da nas bruka e srbijo koliko se ti slinis indijacima sramota i bruka za srbiju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here