EPA/Patrick Seeger
Premijer Mađarske Viktor Orban

U Austriji se, nakon odluke Mađarske da točenje goriva po subvencionisanoj ceni omogući samo vozilima sa domaćim registracijama, priprema kolektivna tužba protiv Budimpešte.

Nevladina platforma „COBIN” pokrenula je akciju za vozače iz Austrije i EU koji su bili prinuđeni da kupe gorivo u Mađarskoj po višoj ceni od Mađara, jer to smatraju kršenjem principa o jednakom tretmanu svih građana EU.

Vozači, koji su kupili gorivo po višoj ceni u Mađarskoj, treba da se registruju na sajt organizacije, uz sačuvani račun, a kada se prikupi dovoljan broj slučaj će biti predat advokatima.

Organizatori najavljuju podnošenje tužbe zbog kršenja sporazuma EU.

Predstavnici „COBIN” su protekle subote sami proverili primenu nove mere u Mađarskoj.
Kako navode u saopštenju na jednoj benzinskoj pumpi kompanije MOL u blizini austrijske granice postavljena je informacija za strance, prema kojoj pravo na subvencionisanu cenu goriva imaju samo vozila sa mađarskim, srpskim i slovenačkim registarskim tablicama.

3 COMMENTS

  1. KO vlada BIH, prosto je neverovatno da strani gradani upravljaju BIH
    Pa to znaci da imaju tutore.Cemu onda sluze izbori ,i sta ti poslanici rade.Dali narod ima nrka prava?

  2. Madjari nek podnesu kontra tuzbu za izjednacavanje plata sa EU od kako su postali clanica. Pa kad se deli sve na ravne casti onda i zarata mora da se deli!!!
    Mislom da madjari nemaju iskustva ,girivo mogu da prodaju na bonove koje bi kuoovali u svojim opstinama po odredjenim cenama a cena na pimpama da bude ista za sve. Tako bi ogranicili i sverc u smislu oresipanja iz rezervoara u rezervoare.Zavrazliku cene za bonove drzava uvek moue da kaze da ce je za svoje gradjane nadomestiti i kraj price!!!!
    Samo pitanje za SRPSKE europejce,jel takav savez hocete??!?!??!?!
    Moze ,jedino ako se odselite u EU!!!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here