EPA-EFE/OMER MESSINGER
Nikol Pašinjan

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izašao je pred svoje pristalice koje su se okupile na Trgu Republike u Jerevanu i izjavio da su oružane snage podređene narodu i šefu vlade, te dodao da je situacija u zemlji pod kontrolom, prenosi agencija RIA Novosti.

Premijer Jermenije je rekao da je spreman da razgovara o gorućim pitanjima, a reakciju vojske, koja je ranije danas zahtevala njegovu ostavku, nazvao je emotivnom.

Pašinjan je dodao da čak i smenjeni načelnik i zamenik načelnika generalštaba ostaju, kako je rekao, “njegova braća i vojnici otadžbine”.

Jermenski premijer je naveo da se šire glasine da se priprema za beskstvo, da je navodno pripremljen avion, ali je poručio da ni pod kojim uslovima neće napustiti svoju domovinu.

Mnogi stanovnici Jerevana i danas su izašli na ulice zahtevajući njegovu ostavku.

Pašinjan je ranije, a nakon zahteva vojske da podnese ostavku, smenio šefa Generalštaba Onika Gasparjana.

Prethodno je Generalštab oružanih snaga Jermenije zatražio ostavku Pašinjana i upozorio ga da ne primenjuje silu protiv naroda.

Premijer Jermenije se suočava sa protestima i zahtevima za ostavkom još od potpisivanja primirja sa Azerbejdžanom o Nagorno-Karabahu u novembru prošle godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here