Promo

Šesto izdanje internacionalnog festivala kratkog igranog filma “Bašta fest” počinje danas u Bajinoj Bašti, a do 7. jula u takmičarskom programu biće prikazana 24 filma iz 18 zemalja.

Selektor festivala Nikola Ljuca, u saradnji sa umetničkom direktorkom Majom Šušom, odabrao je za međunarodni takmičarski program filmove iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, BiH, Danske, Švedske, Poljske, Austrije, Francuske, SAD, Kanade, Belgije, Grčke, Italije, Irana, Holandije i Islanda.

Na programu će biti, skreću pažnju organizatori, četiri srpska filma, pet naslova iz regiona, a čak sedam ostvarenja potpisuju rediteljke.

“Bašta fest” se svake godine tradicionalno zatvara filmovima domaćih mladih autora, a ovoga puta to je debitantsko dugometražno ostvarenje mladog reditelja Raška Miljkovića “Zlogonje”.

Pored glavnog takmičarskog, edukativnog, muzičkog i dečjeg programa, u okviru ovogodišnjeg festivalskog izdanja, uz podršku Filmskog centra Srbije, uveden je novi “Industry program” – besplatna radionica za prezentaciju projekata mladih filmskih reditelja iz Srbije.

Mentorka programa je scenaristkinja i producentkinja Mina Ðukić.

Autor najboljeg projekta dobiće 500 evra za početak rada na svom ostvarenju.

Nagrade “Bašta festa” dodeljuju se za najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija), za najbolji scenario (Zlatna inspiracija) i za najbolji snimateljski rad (Zlatna vizualizacija).

Tu je i nagrada “Baš ta čast” pojedincu ili inicijativi za koju se proceni da je značajna za Bajinu Baštu i taj kraj, a žiri mladih sačinjen od srednjoškolaca iz Bajine Bašte dodeliće svoju nagradu za najbolji film.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here