pixabay.com

U blizini mesta Kalna, opština Knjaževac, u selu Inovo usidrilo se etno-selo Srna, možda i najlepši kutak u tom krajoliku prelepe Stare planine.

Na obali pokatkad i plahovitog Timoka podignuto je naselje sa objektima koji su prepuni starina i lovačkih trofeja. Svuda je ukrasno rastinje i voće, fontane, bunari sa zdravom vodom, parkovi za decu, skulpture i neponovljivi darovi prirode.

Ceo predeo je živopisan i pomalo misteriozan.
Domaćin Saša Prokopović je došao iz Leskovca najviše zbog zaljubljenosti u lov, a onda je, oduševljen prirodnim čarima, podigao staro, srpsko selo koje se svakodnevno dograđuje i obogaćuje novim predmetima iz izdašne zaostavštine naroda ovog dela Srbije.

Ovde se održava i tradicionalna slikarska kolonija na kojoj učestvuju umetnici iz Niša, Beograda, Zaječara, Bora i Knjaževca.

Čisti izvori

Svojim posetiocima, kako se navodi, ovo selo nudi svež planinski vazduh, duge šetnje kroz netaknutu prirodu, mir u zamenu za buku gradova, cvrkut ptica, čiste izvore, lov, ribolov, biciklizam, planinarenje, skijanje, trim stazu, kupanje u reci kao i raskošnu domaću trpezu i svega onog što je modernom čoveku potrebno da bi pobegao od svakodnevice i odmorio.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here