Prirodne maske za lice

0

Mnoge maske, losioni, mleka ali i kreme mogu se napraviti od prirodnih sredstava, a uz to ćete izbeći hemijske supstance koje su sastavni deo svih kozmetičkih preparata. Evo nekoliko recepata koje možete da isprobate.

 

Maska za masnu kožu
 

Oko 20 grama pivskog kvasca isitnite i pomešajte sa 20 ml slatke pavlake da biste dobili kremastu masu, pa u to dodajte 10 grama meda. Masku nanesite na vlažno lice, vrat i dekolte i ostavite da deluje 20 minuta, a potom isperite toplom vodom.

Maska za zatezanje lica i skupljanje pora

 

Umutite belance i dodajte kašičicu limunovog soka. Nanesite masku na lice i držite dok se ne stegne, pa isperite mlakom vodom. Ovu masku nanosite najviše jednom nedeljno.

 

 

Mleko za problematičnu kožu

U tri supene kašike vode rastvorite 1-2 kafene kašike meda. Umutite jedno žumance i pomešajte sa 1,5 dl mleka pa sve zajedno izmeštajte. Ovako dobijena emulzija se mora držati u frižideru. Ovo je prava nagrada za vašu kožu. Redovna upotreba ovog mleka hrani, umiruje i profinjuje kožu lica, vrata, ruku i celog tela.

 

Maska za piling lica

 

Umutite belance i dodajte kašiku griza, pšeničnog ili kukuruznog. Na vlažno lice nanesite masku i držite dok se ne stegne. Masku skidajte lagano vlažnom frotirskom rukavicom, uz blago kružno masiranje lica. Na kraju lice ispljuskajte mlakom vodom, obrišite i nanesite hranjivu kremu. Ovaj piling radite jednom nedeljno.

 

Mleko za suvu i osetljivu kožu

 

Potrebno vam je: 4 supene kašike vode u kojoj se kuvao krompir i 140 ml mleka. To se izmeša i koristi se za čišćenje suve i osetljive kože.

 

Maska za osetljivu kožu

Izgnječite dobro jednu manju bananu i u nju dodajte dve kašičice pavlake i dve kašičice meda. Dobro izmešajte da se dobije glatka masa, nanesite na lice, vrat i dekolte, držite 15 minuta, pa isperite mlakom vodom.

 

Osvežavajuća maska

Potrebna vam je kašičica meda, jedno žumance, kašičica maslinovog ulja i jedna kašičica jogurta. Umutite žumance, dodajte ulje, med i jogurt, pa lepo izmešanu masku nanesite na lice, vrat i dekolte. Ostavite 15 minuta da deluje, pa dobro isperite mlakom vodom. Ova maska će vratiti sjaj i svežinu vašoj koži.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here