Unsplash

​Ulje ruzmarina ima dosta prednosti za kožu ali se takođe veruje da čini čuda za rast kose.

Ovo ulje vodi poreklo iz mediteranskog regiona, od svestrane i popularne biljke koja se koristi u hrani i aromaterapiji kao i u lekovima.

Možda ulje ruzmarina nije prvo koje vam pada na pamet kada je nega kose u pitanju, ali studije sve više otkrivaju dugu listu prednosti koje ono može da ima za kosu.

Korišćenje ulja ruzmarina na kosi postalo je trend na Instagramu i Tik Toku gde mnogi tvrde da je to proizvod koji može da spreči gubitak kose i stimuliše njen rast.

Stručnjak za negu kose Nikol Peti je za “Express” objasnila zašto je ulje ruzmarina dobro za kosu.

– Zbog svojih antioksidativnih, antiinflamantornih i antibakterijskih svojstava, ruzmarin je odličan prirodni sastojak za rast i prečišćavanje kose. Ursolina kiselina iz ruzmarina deluje tako što jača cirkulaciju u koži glave kako bi omogućila više kiseonika i hranljivih materija u folikulima kose – objašnjava Nikol.

– Ulje ruzmarina može da pomogne u sprečavanju gubitka kose kao i njenom stanjivanju – potvrdio je i Sol Meskin, stručnjak za kosu.

Ruzmarinovo, kao i svako drugo eterično ulje nije dobro ukoliko se koristi u velikim dozama, pa je zato savet da ga uvek razblažite s vodom ili koristite u formi čaja.

Ukoliko želite da ga utrljavate u teme samo je potrebno da ga pomešate sa nekim od baznih ulja kao što su maslinovo, arganovo, ricinusovo, jojobino, bademovo ulje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here