EPA//Valdrin Xhemaj

Nakon što je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić navela da joj je samoproglašeni „kosovski premijer“ Ramuš Haradinaj rekao da je lažna vest da će privremene institucije Prištine uskratiti dozvolu za posetu na KiM svim srpskim zvaničnicima, zamenik šefa takozvane „kosovske diplomatije“ Jetljir Ziberaj tvrdi da to nije tačno.

On je dodao i da je zbog navodnih „šovinističkih izjava, poznatih celom svetu“, Ana Brnabić nepoželjna na takozvanom Kosovu, prenose mediji.

Ziberaj je juče izjavio da je takozvano „ministarstvo spoljnih poslova“ donelo odluku da se ubuduće ne dozvoli ulazak srpskih zvaničnika na teritoriju KiM.

I Donjeta Gaši, portparolka takozvane „kosovske vlade“, je, kao i Haradinaj, danas kratko izjavila da takozvana „vlada“ u Prištini „nije donela takvu odluku“.

Ziberaj, međutim, kako prenosi „Koha ditore“, insistira na tome da ta vest nije lažna.

– Odluka da se ne dozvoli ulazak srpskih zvaničnika na “Kosovo”, sve dok oni izazivaju tenzije i nastavljaju propagandu i hibridnu kampanju protiv naše zemlje, u skladu je sa vladinom politikom, koja je primenjena od odluke o određivanju trgovinskih tarifa protiv Srbije, kao nacionalna odluka, da zaštiti interese i nacionalnu bezbednost ’Kosova‘ i da spreči dalje agresivne akcije Srbije protiv “Kosova” – ponovio je Ziberaj svoju raniju izjavu.

Ziberaj je rekao i da bi „agresivno ponašanje Srbije, organizovanje takozvane humanitarne krize, hapšenje ’kosovskih‘ građana, suprotstavljanje “Kosovu” na međunarodnom planu i kreiranje informativne kampanje i lažna propaganda protiv ’Kosova‘, trebalo da bude zaustavljeno“.

Prema njegovim rečima, kada se stvore uslovi i kada Srbija povuče nametnute tenzije, ova odluka će biti ukinuta.

– Lopta je na strani Srbije; da deluje kao konstruktivni sused. Šovinističke izjave Brnabićeve poznate su celom svetu. Ona je ’persona non grata‘ na “Kosovu” – rekao je Ziberaj.

3 COMMENTS

  1. Ovo je sve Eliot Engel, juce stigo tamo a danas se ovo desava.

    Treba mu se zabraniti ulaz u Srbiju podhitno, jer dize prasinu cak i u Presevo i bice rokanja ako nastavi. Podhitno se trazi reakcija Beograda!

  2. Ako postoji ustav Srbije ovi bi trebali da odgovaraju za protivustavno delovanje jer Kosovo je pod Ustavom Srbije

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here