EPA-EFE/FILIP SINGER
Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da su dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije u Prištini proglašena personama non grata zbog, kako je navela, njihove štetne aktivnosti “koje su narušile nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova”.

Osmani je na Fejsbuku napisala da je to bio njen zahtev ministarki spoljnih poslova Doniki Gervali koja je, kaže, danas donela odluku o proglašenju dva zvaničnika za nepoželjne osobe, prenosi Kosovo onlajn.

“Institucije su odlučne u borbi protiv malignog uticaja Ruske Federacije i njihovih satelita u regionu, koji rade na uništavanju naših dostignuća i dostignuća SAD, NATO i EU. Iz tog razloga ćemo i dalje blisko sarađivati sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bi sprečili da Kosovo i naš region bude plen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije”, napisala je ona.

Prema njenim rečima, prištinske institucije neće oklevati da deluju svaki put kad dođe do, kako tvrdi, narušavanja bezbednosti i ustavnog poretka.

6 COMMENTS

      • Ja nemoj Evo ruski odgovor pre mozda rusi nista nisu smeli kad rusija bila 90 godine sa raspad sovjetski savez

        Sada vise ne rusija odgovara zapadno asimetricki to znaci na svaki stetu DUPLO VISE vraca rusija

        “Ne priznajemo ‘nezavisnost’ Kosova a samim tim ni ‘vladu’ pokrajine i druge ‘strukture’. Za nas nikakve ‘odluke’ Prištine nemaju pravnu snagu. Na osnovu rezolucije SB UN 12 44 sarađujemo sa UNMIK-om u vezi sa datim pitanjem”, rekli su u pres-službi ruske ambasade.
        U ambasadi ističu da su apsolutno neprihvatljivi pokušaji da se diplomate akreditovane kod UNMIK-a ometaju da obavljaju svoju delatnost koja je u skladu s međunarodnim pravom.

      • Prosle nedelje je rusija ubili u siriju dva albanca sto su bili pripadnici IS TOLIKO SE PLASI RUSIJA ZAPADU

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here