pixabay.com

Pojedini prištinski mediji primetili su da visoki funkcioner NATO Mirčea Džoana prilikom obraćanja posle jučerašnjeg susreta sa Vjosom Osmani, nije uopšte pomenuo da je ona predsednica Kosova, niti je Kosovo nazvao državom.

U tekstu na portalu Ekonomije onlajn se navodi da Džoana, nakon posete Kosovu, u objavi na Tviteru Osmani nije nazvao predsednicom, a u svom tekstu nije pomenuo ni “Republika Kosovo”.

– Drago mi je što sam upoznao Vjosu Osmanija i Gorana Rakića sa Kosova. Misija NATO, Kfor, nastavlja da garantuje bezbednost i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu –  istakao je Džoana.

Zamenik generalnog sekretara NATO Mirčea Džoana, juče nakon sastanka sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani i ministrom za zajednice i povratak Goranom Rakićem, istakao je da Kfor nastavlja da garantuje bezbednost i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu, prenosi Ekonomija onlajn.

3 COMMENTS

  1. Pa Kosovo nije država, a NATO je u okviru Kfora, po još uvek važećoj rezoluciji 1244. Kosovo je Srbija – šta se čude???

  2. 1244 rezolucija tako i kaže Kosovo nije država nego okupirana teritorija Republike Srbije
    🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here