Prištinski novinar napadnut nožem na poslu

0

Foto: Ilustracija

"Pacijent je u Urgentni centar došao sa četiri rane na glavi od napada hladnim oružjem. Njegov zdravstveno stanje je stabilno i ostaće u Urgentnom centru dok se ne izvrše sva ispitivanja", rekla je za prištinske medije lekarka Nerdživane Haljimi.

 

Direktor Informativnog programa TV Klan Kosova Gazmend Sulja je medijima izjavio da je nepoznata osoba došla u prostorije televizije i zatražila da se sretne sa Hasimjem. Potom je nožem napala novinara. Identitet napadača nije saopšten.

 

Jahjaga i OEBS osudili pokušaj ubistva novinara

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga, šef Misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Žan-Klod Šlumberger i OEBS-ova predstavnica za slobodu medija, Dunja Mijatović, snažno su osudili pokušaj ubistva novinara TV Klan Kosova, Milota Hasimja.

 

"Danas smo bili svedoci jednog ružnog čina i neprihvaljivog nasilja prema novinaru Klan Kosova, Miljota Hasimje. Na Kosovu takva dela koja dovode u pitanje slobodu izražavanja i integritet našeg javnog delovanja nemaju mesta", navela je Jahjaga na svom fejsbuk nalogu.

 

Šef OEBS-a, Šlumberger, kako je prenela misija OEBS-a na Kosovu, rekao je da je "šokiran i zapanjen današnjim napadom".

 

"Novinari treba da budu slobodni i bezbedni kako bi radili svoj posao i današnji napad je apsolutno neprihvatljiv. Pozivam pravosudni sistem da se što je pre moguće pozabavi ovim slučajem i da pokrene krivični postupak protiv počinioca", rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here