pixabay.com

Neki pacijenti koji boluju od Covid-19 prijavili su neobjašnjiv gubitak sluha. Ranije ove nedelje, jedan muškarac je prijavio gubitak sluha u kombinaciji sa šumom u levom uhu.

Tinitus je naziv za pojavu neobjašnjivih zvukova, uključujući zvonjavu, zujanje, šištanje ili pulsiranje.

Naučnici su nedavno pozvali lekare da paze na znake tinitusa jer je to možda nedovoljno dijagnostifikovan simptom koronavirusa, prenose Novosti.

„Uprkos značajnoj literaturi o Covid-19 i različitim simptomima povezanim sa virusom, nedostaje diskusija između Covid-19 i sluha“, ističu naučnici sa Univerzitetskog koledža u Londonu.

Oni su u izveštajima objavljenim u časopisu „BMJ kejs riports“ napisali da su gubitak sluha i zujanje u ušima simptomi koji su primećeni kod mnogih pacijenata koji boluju od Covid-19 i virusa gripa.

„S obzirom na široko zastupljeno prisustvo virusa u populaciji i značajan gubitak sluha, važno je ovo dodatno istražiti“, dodaju naučnici.

Ipak, samo zato što čujete da vam uši zvone, ne mora nužno značiti da imate koronavirus. Tinitus obično nije znak ničeg ozbiljnog, a već postoji niz tretmana za ovo stanje. Uzrok mogu biti dijabetes, anksioznost, pa čak i uzimanje određenih vrsta lekova.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime