M. Jovanović
Skupština Srbije

“Кosovo i Metohija i Bosna i Hercegovina, što su za nas bila politička pitanja od najvećeg značaja, pa i za Zapad u ovom regionu, postaju sada samo sredstvo ucenjivanja Srbije, kako bi Zapad ostvario svoj primarni politički cilj, a to je da nateraju Srbiju da uvede sankcije Rusiji”, izjavio je Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost.

On je naveo da, gledajući svoje interese, i čuvajući poziciju neutralnosti, Srbija u ovom trenutku hoda po ivici noža, što joj za sada, kako kaže, dobro ide, zahvaljujući veštoj diplomatiji. Ali Graovac smatra da pritisci mogu postati žešći.

– Ukoliko ruske trupe budu sve više napredovale, to će izazivati nezadovoljstvo i frustraciju kod zapadnih političkih činilaca, samim tim oni će tu frustraciju morati nekako da kanališu, tačnije želeće na nekome da se osvete. Pošto na Rusiji ne mogu, zbog njihove vojne snage, nuklearnog oružja, onda će tražiti tamo gde mogu eventualno da nanesu štetu i kanališu svoj bes. Nažalost, u tom slučaju, pritisak na Srbiju će porasti, jer će Srbija biti tretirana ili posmatrana kao neko ko se još nije opredelio za zapadnu politiku – dodao je Graovac.

On je zaključio da neutralna politika Srbiji najviše odgovara, uzimajući u obzir situaciju sa Кosovom, ali i ekonomski napredak, koji je okrenut prema Evropi.

2 COMMENTS

  1. Pogledajte kako Putin ubija svoju bracu i rodake.Imamo srece sto se ne granicimo sa njima inace bi dobili isti poklon.Sa Putinom Srbija gubi sve
    ko misli ka oni mogu da nesto pomognu u vezi Kosova taj mnogo gresi
    Da smo bili sa zapadnjacima drugu pesmu bi pevali, ovako i dalje nismo objektivni.Sta imamo zajednicko to je od Rusa su svi pobegli kao i od nas
    cak i Crnogorci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here