Privatizacijom Železare mogu da se postignu ozbiljni rezultati

0

Fonet
Za kratko vreme moguće napraviti ozbiljne rezultate sa Železarom: Željko Sertić
 

"Za nas je Železara od velikog interesa, to je strateška stvar, jer u kratkom periodu možemo da napravimo ozbiljne rezultate. Vlada Srbije će dati sve od sebe da se to desi, ali to zavisi i od tržišta i cena čelika", kazao je Sertić za televiziju "Pink".

On je podsetio da rok za podnošenje prijava za strateškog partnera za dokapitalizaciju Železare kupovinom udela od 80,01 odsto tog preduzeća ističe u ponedeljak, 5. januara.

Govoreći o planovima Ministarstva privrede za 2015. godinu, Sertić je istakao da će nova godina biti posvećena novom načinu rada preduzeća – sa povećanom odgovornošću na svim poljima.

"Jedna od glavnih odluka Vlade Srbije je da javna preduzeća ne mogu da budu socijalna preduzeća..Preduzeća su nam dostavila između 80 i 90 zahtevanih stvari, među kojima potpuno jasne finansijske dokumente, a ono što nedostaje su organske promene, ali je tome dorpinelo i što smo mi to relativno kasno tražili", rekao je ministar.

Kako je objasnio, 188 predzeća će otići u stečaj, dok će za oko 90 njih prodaja obustavljena.

"Više od 3.000 stečajeva u Srbiji funkcioniše danas, pa to onda za jos 180 nije nikakav bauk, a nama je važnije kako ćemo ostala preduzeća da privatizujemo", naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, ta preduzeća ili dugo nemaju delatnost ili su jako zadužena ili su u blokadi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here