EPA
Kosovska policija (Foto: Arhiva)

Na području opštine Leposavić, u mestu Klik, danas oko 17.00 casova čuli su se pucnji, nakon cega je policija privela dvojicu Albanaca za koje se sumnja da su koristili vatreno oružje, ali istraga je još u toku, izjavio je Tanjugu regionalni portparol kosovske policije za sever KiM Branislav Radović.

Prema njegovim rečima, slučaj su prijavili građani, nakon čega su istražitelji i forenzičari na mestu događaja, na parkingu u mestu Klik, obavili uviđaj i pronašli čaure iz pištolja, dok se vozilo za koje se pretpostavlja da je iz njega pucano već udaljilo.

„Nakon što je policija dobila informaciju da se vozilo nalazi u selu Dobrava, patrola mu je krenula u susret“, dodao je Radović.

Prema njegovim rečima, vozilo se zaustavilo u selu Cerajska reka, a u njemu su bila dvojica Albanaca iz Suve Reke, B.D. (49) i G. B. (51).

„Utvrđeno je da je vozilo „golf“ 6 ili 7 crvene boje i da ima kosovske registarske tablice“, naveo je Radović.

On je kazao da su dvojica zatim privedena u policijsku stanicu.

„Vizuelnim pregledom istrage i forenzike ništa od oružja nije pronađeno, a istražni policajac je kontaktirao tužioca koji je naložio da se urade parafinske rukavice da se utvrdi da li je neko pucao ili nije“, rekao je Radović.

On je dodao da je na parking na kojem se dogodila pucnjava poslata specijalna jedinica sa psima.

„Privedena lica su zadržana u policijskoj stanici do daljeg, ali nikakav slučaj nije otvoren. Ako se metodom parafinske rukavice utvrdi da su pucali, biće preduzete druge mere“, objasnio je Radović i dodao da je istraga još u toku.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime