Privođenja zbog “Galenike”! “Pao” i funkcioner SPS-a

0

Priveden i Dejan Backović, nekadašnji predsednik UO "Galenike"
 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potrvrdio je da je privedeno osam osoba osumnjičenih da su malverzacijama fabriku lekova "Galenika" oštetile
za 75 miliona evra. Stefanović je na konferenciji za novinare u Palati "Srbija" u
Beogradu rekao da su privedeni bivši predsednik Upravnog odbora "Galenike" i bivši direktor Socijalističke partije Srbije (SPS) Dejan Backović, bivši generalni direktor Privrednog društva "Galenika" Nenad Ognjenović i pomoćnik generalnog direktora za ekonomske poslove u "Galenici" Dragan Šebrek.

 

Treća akcija u vezi sa "Galenikom"

Stefanović je podsetio da je ovo treća akcija u vezi s
malverzacijama u "Galenici". Do sada je privedena 21 osoba, a ukupna šteta je 120 miliona evra. Stefanović je dodao da je slučaj "Galenika" jedan od 24 sporne privatizacije zbog kojih je privedeno 135 osoba, a sve optužnice su potvrđene.

Privedeni su i bivši generalni direktor i predsednik Upravnog odbora "Velefarma" Dragoljub Vučićević, direktor Direkcije razvoja i strateškog marketinga "Velefarma" Rade Lazarević, direktor i ovlašćeni zastupnik "Velefarma" Momir Vuković, kao i rukovodilac upravljanja finansijskim sredstvima i direktor računovodstva u Privrednom društvu "Velefarm", Ljubica Kapor i Tatjana Vučetić.

 

Za direktorom Direkcije finansijskih poslova "Velefara" Miroslavom Milovanovićem policija intezivno traga. "Ispitaćemo i tokove novca kako bismo videli kuda je on otišao", rekao je Stefanović i napomenuo da uskoro očekuje završtak kompletne istrage. Stefanović je precizirao da je osmoro osumnjičenih omogućilo "Velefarmu" da kod Unikredit banke uzme kredit od 2.246.000 evra koji je kasnije postao dug "Galenike".

 

Takođe, "Galenika" je "Velefarmu" ustupila veću količinu lekova, a kao garancija su služile menice za koje se znalo da su nenaplative jer se "Velefarmu" spremao stečaj. Troškovi tih lekova na kraju su postali manjak u poslovanju "Galenike", u ukupnoj vrednosti od 75 miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here