Privremeno obustavljena potraga za avionom “Er Azije”

0

Fonet/AP
I dalje bez ikakvih informacija o nestalom avionu
 

Prema njihovim rečima, avion sa 162 putnika i članova posade nestao je danas, verovatno u okolnostima gustih olujnih oblaka, jakih vetrova i munja.

Ahmad Toha iz indonežanske agencije za vanredne situacije rekao je da je potraga obustavljena preko noći i da će se nastaviti sutra ujutro, dok će neki brodovi nastaviti da traže avion i preko noći.

Avion malezijske kompanije Er Azija uzleteo je jutros po lokalnom vremenu iz Surabaje, drugog najvećeg grada u Indoneziji, i nestao je sa radara dok se nalazio na pola puta do svog odredišta, Singapura.

Poslednja komunikacija pilota i kontrole leta zabeležena je u 6:13 ujutro po lokalnom odnosno 01.13 po srednjoevropskom vremenu.

Četiri minuta kasnije pošto je pilot zatražio da "izbegne oblake" izvođenjem manevra nalevo i uvis, do visine od 34.000 metara (10.360 metara), Erbas A320 se izgubio.

Ovo je treći veliki avionski incident ove godine sa nekom malezijskom civilnom letelicom. Prethodno je u martu bez traga nestao avion "Malezija erlajnza" sa 370 putnika a zatim je u julu iznad Ukrajine oboren avion iste kompanije sa 298 putnika, koji su svi poginuli.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here