MVS
Priznanja za službene vojne pse vojske Srbije

Centar za obuku pasa Vojske Srbije bogatiji je za sedam priznanja koja su službeni psi ove jedinice osvojili na 30. Međunarodnoj kinološkoj manifestaciji „CACIB Niš 2022“ i na 18. „Kalča kupu“, održanim u Nišu.

Reč je o prestižnim međunarodnim manifestacijama, na kojima se u deset kategorija osim pasa iz Republike Srbije, ove godine takmičilo još oko 600 pasa iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Službeni psi Vojske Srbije su ovom prilikom osvojili sedam pehara na nadmetanju šarplaninaca u pojedinačnoj konkurenciji i plaketu „Pukovnik dr Slobodan Teodosić“, koja se od ove godine, u čast nekadašnjeg komandanta Centra za obuku pasa i osnivača niške kinološke organizacije, dodeljuje u kategoriji za najbolji par šarplaninaca.

Centar za obuku pasa je namenjen za dresuru, zdravstveno zbrinjavanje, uzgoj i reprodukciju pasa, obuku i usavršavanje kadra veterinarske službe, a odlični rezultati i priznanja koja Centar ostvaruje na međunarodnim takmičenjima govore o kvalitetu rada u ovoj jedinici Komande za obuku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here