Vesti
Ninković sa Džoni Voren medaljom (levo je Endi Redmejn, desno Džoel King)

Medalja Džonija Vorena konačno se našla u rukama Miloša Ninkovića. Čak četiri meseca nakon što je zvanično proglašen za najboljeg fudbalera u Australiji za prethodnu sezonu, srpski as je primio vredno priznanje.

– Bolje ikad, nego nikad – našalio se Ninković, nakon što je u vitrinu prepunu trofeja u svom domu dodao i drugu Medalju Džonija Vorena. – Šalu na stranu, izuzetna mi je čast što sam ponovo dobio ovo veliko priznanje i jednako sam srećan kao i u junu kada su mi na virtuelnoj svečanosti saopštili da sam proglašen za igrača godine.

Miloš je ove godine dobio najvredniju individualnu nagradu u australijskom fudbalu zajedno sa Ulisesom Davilom iz Veligton Finiksa, što je prvi put u istoriji da je priznanje dodeljeno dvojici igrača.

Zbog pandemije tradicionalna svečana ceremonija nije održana, pa je Ninkoviću medalja uručena u trening kampu Sidneja. Plejmejker Sidneja je prethodno izabran za igrača sezone i 2017. godine.

Pored Ninkovića, nagrade su dobili i Endi Redmejn za najboljeg golmana A-lige i Džoel King za najboljeg mladog fudbalera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here