Veslački tim Srbije koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju je tokom današnjeg dana sleteo na aerodrom “Haneda” u Tokiju, odakle je bilo planirano da nastavi putovanje ka Tojami gde je predviđeno da se priprema za početak Igara.

Međutim, nakon objavljenih brzih antigenskih testiranja na aerodromu, veslač Miloš Vasić dobio je pozitivan test na virus COVID-19. Veslački tim Srbije koji čine trener Nikola Stojić, veslačica Jovana Arsić i veslači Martin Mačković i Miloš Vasić, prethodno je bio testiran u Atini 96 sati pred polazak u Japan i svi oni dobili su negativne rezultate.

Naš veslač nema simprome zaraze i dobro se oseća, kao i svi ostali članovi ekspedicije. Prema protokola Organizacionog komiteta “Tokio 2020” i Vlade Japana, Miloš Vasić će biti u karantinu narednih sedam dana, nakon čega će biti testiran i ukoliko na dva vezana testa bude negativan na prisustvo korone, biće mu dozvoljeno da nastavi pripreme.

Isto tako, ako niko iz naše ekspedicije ne ispolji simptome zaraze, biće im dozvoljeno da nastave put ka Tojami u kojoj je predviđeno da se obave završne pripreme pred Olimpijske igre.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here