Pročitan policijski izveštaj o Veljinom napadaču

0

Veljović je na sednici Odbora pročitao zapisnik koji je policija sačinila posle napada na Ilića, 5. februara u centru Beograda, prilikom akcije prikupljanja potpisa za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

 

Veljović je precizirao da je tada, zbog napada na Ilića, priveden Dejan Stojadinović (35) sa prijavljenim prebivalištem u Smederevskoj Palanci, koji je saslušan, ali da se branio ćutanjem.

 

Pošto je utvrđeno da za pokretanje postupka postoji pravni osnov – nasilno ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu – protiv Stojadinovića je podneta krivična prijava i određen mu je pritvor do mesec dana, rekao je direktor policije.

Veljović je napomenuo da je protiv Stojadinovića 2002. godine u Smederevskoj Palanci podneta prijava zbog nanošenja teške telesne povrede, da je 2005. pokrenut postupak zbog narušavanje reda i mira, a da je zbog izbegavanja služenja vojnog roka 2007. godine, za njim raspisana poternica.

 

Stojadinović se do 2009. godine nalazio na Kritu, u Grčkoj, gde je radio kao konobar, naveo je Veljović. Početkom februara ove godine Stojadinović je nadležnim službama u Smederevskoj Palanci podneo zahtev za izdavanje pasoša, posle čega mu je uručen poziv da se javi plicije zbog raspisane poternice.

 

Veljović je istakao da je utvrđeno da Stojadinović nije lečen na odeljenju psihijatrije, da nije registrovan kao posedovalac oruzuja, a da u policiji u Smederevskoj Palanci nije poznato da poseduje ilegalno oružje.

 

Veljović je takođe rekao da policija nastavlja rad na identifikaciji lica koja su nanela povrede policajcu koji je, prilikom napada na Ilića, pokušavao da Stojadinovića zaštiti od simpatizera NS. Policija prati i poruke koje se, u vezi sa tim slučajem, kače na "Fejsbuk“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here