EPA/Jim lo Scalzo
Nikola Jokić

U javnost je dospeo dokument u kome ugledni američki sportski novinari daju svoje glasove za ovogodišnjeg MVP NBA lige (najkorisnijeg igrača) i na njemu dominira jedno ime – Nikola Jokić.

Jokić, koji ima sjajnu statistiku slovi za prvog favorita, kao i prošle godine, i blizu je da odbrani titulu u žestokoj konkurenciji sa Džoelom Embidom i Janisom Adetokumbom.

Prosečno je beležio 27,1 poena po meču (6. u ligi), 13,8 skokova (drugi), kao i 7,9 asistencija po susretu (osmi). Indeks efikasnosti (PER indeks) je na čak 32,94 i po tome je takođe najbolji od kada se prati ova statistika.

Jokić je sezonu završio sa više od 2.000 poena, više od 1.000 skokova i više od 500 asistencija, što nije uspeo da uradi niko pre njega.

Prema dokumentu koji kruži internetom, ugledni novinari uglavnom su forsirali ime Nikole Jokića, jer je nemoguće ostati imun na sve ono što radi iz utakmice u utakmicu, gde je ponovo na svojim leđima vukao Denver do plej-ofa koji uskoro startuje.

Nekoliko novinara za svoje favorite istaklo je Janisa Adetokumba koji je prošle sezone osvojio NBA prsten sa Milvoki Baksima, dok je i te kako prisutan Kamerunac Džoel Embid, koji je, prema mnogima, i najveći Jokićev rival u trci za MVP titulu.

Iako ovo nije potvrđena statistika prethodnih godina je bila prilično precizna, pa u ovom trenutku, nakon obrađenih 25 glasova, Jokić ima prednost od 203 naspram 146 poena u odnosu na Embida.

Ipak, treba i ovo uzeti sa rezervom jer je potvrđen identitet samo polovine glasača, pa ima još vremena da se stvari promene.

Denver će na startu plej-ofa odmeriti snage sa Golden Stejtom, u čijim redovima je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica, dok je prva zvezda bek Stef Kari.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here