Screenshot
Sukob na Vidikovcu

Jedna ulična prodavačica privedena je jer je pesnicom udarila pripadnicu Komunalne milicije. Incidentu je prethodila rasprava, a na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se da je komunalna milicajka vukla kofer u kom se, pretpostavlja se, nalazila nelegalna roba koju je prodavala žena, nakon čega ju je ona napala.

Mediji javljaju da je milicajka zbrinuta u Urgentnom centru, a da je prodavačica, iako je prethodno pobegla, privedena na saslušanje u policijsku stanicu u Rakovici.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević osudio je napad na pripadnicu Komunalne milicije.

– Najoštrije osuđujem današnji fizički napad na pripadnicu Komunalne milicije tokom vršenja službene družnosti iz domena njene nadležnosti. Svaki čin fizičkog nasilja je neprihvatljiv bez obzira na kontekst u koji se smešta, a posebno je neprihvatiljivo i za svaku osudu je fizički nasrtaj na lice u vršenju službene dužnosti – rekao je Nikodijević.

On je zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj intervenciji i privođenju vinovnika ovog incidenta nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

2 COMMENTS

  1. Osudjujem napad komunalne policajke na gradjanku.
    Nastave li tako sve vise ljudi ce ih napadati i udarati.

  2. Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti (Krivicni zakonik)
    Član 323

    1) Ko napadne ili preti da će napasti službeno lice u vršenju službene dužnosti, kazniće se zatvorom od jedne do pet godina.
    2) Ako je pri izvršenju dela iz stava 1. ovog člana službenom licu nanesena laka telesna povreda ili je prećeno upotrebom oružja,
    učinilac će se kazniti zatvorom od dve do osam godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here