pixabay.com

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušane J.N. i Đ.N. koje se terete za dva krivična dela trgovina ljudima i one su, prema nezvaničnim informacijama, negirale izvršenje krivičnog dela.

– Pored J.N. i Đ.N. krivičnom prijavom su obuhvaćena još tri lica koja se nalaze na izdržavanju kazni zatvora po ranijim osudama, a koji su saizvrsioci u delu. Njima se stavlja na teret da su dve oštećene, od kojih je jedna bila maloletna, eksploatisali i predavali različitim klijentima radi pružanja seksualnih usluga, pri čemu su sav novac zadržavali za sebe, a oštećene u stanju zavisnosti držali stalnim obezbeđivanjem narkotika – potvrdila je za Kurir portparol Višeg tužilaštva u Beogradu, Irena Bjeloš.

Kako je navela, osim navedenog, oštećenima su, kada nisu pruzale seksualne usluge, ograničavali kretanje vršenjem stalnog nadzora i uskraćivanjem komunikacije sa njihovim porodicama i drugim osobama, tako što su ih držali zaključane u stanu koji su koristili.

– Oštećene su seksualne usluge pružale za novac u iznosu od 1000 do 3.5000 dinara, a pored čestog fizičkog zlostavljanja koje su vršili nad oštećenim licima, oštećene su u određenim situacijama na sebe morale da preuzimaju i odgovornost da su izvršioci krivičnih dela koja su vršili osumnjičeni a koji su od ranije poznati kao izvršioci krivičnih dela protiv imovine – navela je Bjeloš.

Saslušanje preostala tri izvršioca, koji se nalaze na izdržavanju kazni zatvora, kako je objasnila, biće obavljeno u narednom periodu, nakon čega će biti ispitane oštećene, dok je odlučivanje suda o predlogu za pritvor u toku.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime