Youtube/Jutarnji program TV Happy
Petar Kočović

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović i doktorka Olivera Ostojić, dečji pulmolog, složili su se da korona brojke idu na gore u Srbiji.

Trenutno smo u crvenoj zoni po procenama profesora Kočovića, koji smatra da bi sprečavanje kontakata doprinelo sporijem širenju virusa. Vakcinacija, delotvorna i protiv novih sojeva, dalje bi usporila širenje kovida jer virus “ne bi imao gde”, ocenila je dr Ostojić.

“Vrlo brzo ćemo otići gore, u 22. danu smo novog talasa. Za sada je broj hospitalizovanih dobar, nizak je, nadamo se da će ostati tako. Mi smo sada u crvenoj zoni, to je poslednja linija borbe i ne bi valjalo da idemo dalje. Okolina nam je zelena, tu su brojke manje, a Bosna je najbolja od svih bivših jugoslovenskih republika”, rekao je on.

Profesor Kočović je pomenuo i ljude koji se vraćaju sa odmora, iz zemalja gde ima mnogo više novozaraženih dnevno, a tamo ne vode računa.

“Kod nas vakcinacija ide sporo, ide nekako, ali će muka valjda više naterati ljude da se vakcinišu u većem broju”, rekao je on.

“Važna je vakcinacija zbog mutiranih sojeva, da virus nema više gde da ide i da se ne menja”, rekla je doktorka Ostojić.

“Ili da nađemo meru da se ne družimo mnogo, da nemamo kontakte”, nadovezao se profesor Kočović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime