Youtube/Jutarnji program TV Happy
Petar Kočović

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović i doktorka Olivera Ostojić, dečji pulmolog, složili su se da korona brojke idu na gore u Srbiji.

Trenutno smo u crvenoj zoni po procenama profesora Kočovića, koji smatra da bi sprečavanje kontakata doprinelo sporijem širenju virusa. Vakcinacija, delotvorna i protiv novih sojeva, dalje bi usporila širenje kovida jer virus “ne bi imao gde”, ocenila je dr Ostojić.

“Vrlo brzo ćemo otići gore, u 22. danu smo novog talasa. Za sada je broj hospitalizovanih dobar, nizak je, nadamo se da će ostati tako. Mi smo sada u crvenoj zoni, to je poslednja linija borbe i ne bi valjalo da idemo dalje. Okolina nam je zelena, tu su brojke manje, a Bosna je najbolja od svih bivših jugoslovenskih republika”, rekao je on.

Profesor Kočović je pomenuo i ljude koji se vraćaju sa odmora, iz zemalja gde ima mnogo više novozaraženih dnevno, a tamo ne vode računa.

“Kod nas vakcinacija ide sporo, ide nekako, ali će muka valjda više naterati ljude da se vakcinišu u većem broju”, rekao je on.

“Važna je vakcinacija zbog mutiranih sojeva, da virus nema više gde da ide i da se ne menja”, rekla je doktorka Ostojić.

“Ili da nađemo meru da se ne družimo mnogo, da nemamo kontakte”, nadovezao se profesor Kočović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here