Profesor pretučen zbog ratnog zločinca?

0

Dobio batine posle kritike dočeka ratnog zločinca: Profesor Kukić sav krvav u bolnici
 

Kako se saznaje u kantonalnom tužilaštvu, napadaču koji je bejzbol palicom pretukao Kukića u njegovom kabinetu na fakultetu, ispali su ključevi, što je bio dovoljan trag da istražioci dođu do njega. Zasada nema zvaničnih informacija o tome zašto je Kukić napadnut, a on tvrdi da je u pitanju nezadovoljstvo nekim njegovim komentarima u medijima, pre svega, u vezi sa dočekom ratnog zločinca Darija Kordića.

 

Amerikanci osudili

Američka ambasada u BiH osudila je napad na Slavu i pozvala lokalne vlasti da istraže "ovaj zločin i počinioce privedu pred lice pravde u najkraćem roku".
"Nasilju, motivisanom političkim ili bilo kojim drugim razlozima, nema mesta u modernom demokratskom društvu", navodi se u saopštenju.

 

Kukić je, inače, vrlo aktivan u medijima širom BiH, kolumne su mu poprilično žestoke, a svojevremeno je čak i bio kandidat za predsedavajućeg Saveta ministara BiH. Bilo je to na početku aktuelnog mandata, kada su ga predložili SDP i stranke okupljene oko takozvane "platformaške koalicije".

– To je uradio jedan idiot koji je izvršio dodeljeni mu posao za stotinu maraka. Problem su naručioci. Mislim da su naručioci tamo među onima koje ja kritikujem poslednjih 20 godina, oni koji pokušavaju sistemom zastrašivanja osoba kao što sam ja zastrašiti i sve ostale – izjavio je Kukić.

Komentarišući dolazak Kordića i svečani doček u Busovači, Kukić je, između ostalog rekao "da se normalan narod ne sme ponositi osobama kao što je Dario Kordić i ostali osuđeni ratni zločinci, odnosno da oni koji nastupaju u ime naroda ne bi trebalo da učestvuju u njegovim dočecima".

– Ovo je očigledno poklon za tu moju izjavu o Kordiću od onih koji su te dočeke organizovali i u tome direktno učestvovali – rekao je Kukić.
 

Inače, u ponedeljak je u Mostaru formirana Hrvatska akademija nauka i umetnosti, pod političkim pokroviteljstvom HDZ-a BiH i lidera Dragana Čovića. Kukić je juče dao izjave za medije, kritikujući taj potez, a nekoliko časova kasnije, napadnut je u svom kabinetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here